På tisdagen hölls den sista träffen med Väntjänsten i Överum, som efter detta lägger ner sin verksamhet.

Det var 1993 som dåvarande pastorn i Filadelfia i Överum, Martin Björnler, tog initiativet till att starta verksamheten.

Inledningsvis hölls träffarna på äldreboendet Ekhamra i Överum. När Ekhamra skulle byggas om, flyttade verksamheten över till församlingshemmet, där träffarna har hållits sedan dess.

Artikelbild

| Musikgruppen Nilas från Överum. Från vänster: Nisse Andersson, Hans Axelsson, Lars Landstedt och Fredrik Andersson.

Men nu är det alltså slut.

– Vi hann fira 25-årsjubileum förra året, men sedan blev det så att hälsan sviktade och krafterna med. Vi har blivit färre som kan jobba och då går det inte, för det är en del jobb. Men det har varit roligt rakt igenom och besökarna har varit nöjda, säger Asta Johansson, en av dem som har ingått i den grupp som jobbat med träffarna.

Hon hoppas att de ska kunna fortsätta träffas ändå, de som jobbat i gruppen och andra som vill haka på, kanske på restaurangen i Överum. Med en bestämd dag och tid varje månad blir det ju lite som träffarna har funkat hittills.

Laila och Allan Bohman konstaterar att åldern har kommit ikapp dem. Många tycker att det är tråkigt att träffarna upphör, men de hoppas att det ska bli en fortsättning i en annan form.

Vid den sista träffen blev det en utflykt till Tindered Lantkök för mat och samvaro till levande musik. Det var gruppen Nilas från Överum som svarade för musikunderhållningen. Gruppen består av Nisse Andersson (bas), Hans Axelsson (trummor och sång), Lars Landstedt (gitarr och sång) och den för dagen inlånade Fredrik Andersson (gitarr).