Hösten 2013 startades folkmusiklinjen på Gamleby folkhögskola. Linjen har under åren undervisat i instrumental folkmusik i allmänhet och småländsk i synnerhet, där sång och dans varit givna inslag. Eleverna har man bland annat kunna se uppträda i det årliga konceptet "Folkmusikcafé i Paviljongen", där folkmusik framförts i Gamleby Folkpark. Inför årets kursstart hade skolan bara fått in 4-5 sökande, och kursen tar därför en paus. En distanskurs på cirka 25 procent kommer istället att erbjudas.

– Vi har tidigare haft ett 10-tal studenter per år. I år har vi haft färre sökande och det är en trend som vi sett det senaste året. Men jag och de andra som jobbar med linjen tror på den nya distanskursen, säger Pelle Björnlert, kursföreståndare.

Under hösten kommer det därför inte bjudas på någon folkmusik i paviljongen, men Pelle Björnlert siktar på att återuppliva traditionen till våren.

Artikelbild

| Gamleby folkhögskola. Arkivbild.

Ansökningen till distanskursen öppnade under onsdagen och sista dagen att lämna in sitt intresse är den första september. Kursen startar därefter i oktober.