Det är Lena Pettersson i Gamleby som har tagit initiativ till att det blir en resa härifrån till ljusmanifestationen i Norrköping.
– Först tänkte jag åka med en bil och ta med ett par pojkar, men intresset växte, säger hon.
Nu kommer de att åka med en Uknabuss, som tar 50 personer, och hon tror inte att det blir svårt att fylla den. Från ett av boendena för ensamkommande i Gamleby kommer samtliga killar att följa med.
Utöver flyktingpojkarna är det ett antal andra människor som vill visa sin kritik mot avvisningarna. Röda Korset i Gamleby bekostar bussen.
Lena Pettersson och Ragnar Ottosson är båda engagerade i den lokala kretsen av Röda Korset i Gamleby. De tycker att det är fel att avvisa så många pojkar till Afghanistan. En del av dem har ingen annan anknytning till landet än sitt medborgarskap, då de har växt upp någon annanstans.
På nyhetsplats har det den senaste tiden gått att läsa om att många ensamkommande försvinner. Det är något som kommer att öka, tror Lena Pettersson.
– Den stora grupp som kom i höstas, börjar få sina beslut nu. Det tar ju sin tid.
Tidigare har Afghanistan vägrat ta emot återvändande, som inte kommit frivilligt, men nu finns det ett avtal som ger landet pengar för att göra det.
Men säkerhetsläget är fortfarande inte bra. Enligt den bild Ragnar Ottosson fått, är Afghanistan ett farligt land att återvända till, speciellt på landsbygden.
– UD avråder på sin hemsida bestämt från alla former av resor till Afghanistan, tillägger Lena Pettersson.
Hon och Ragnar Ottosson ser en uppenbar risk att de killar som avvisas till Afghanistan kommer att sluta som tiggare eller kriminella eller att de ansluter sig till IS eller talibanerna.
Ett stort problem i sammanhanget är det utbredda heroinmissbruket i Afghanistan.
– Vilsna ungdomar får det och känner sig bättre och så är de fast, säger Pettersson.
Hon tror att de flesta av de afghaner som flytt hit, kommer att avvisas. Ofta har de skickats hit av sina familjer, med en förhoppning att de ska klara sig och kunna skicka hem pengar. Så kommer de hem tomhänta.
En av dem som följer med till ljusmanifestationen i Norrköping är Ali Akbar från Västervik, som själv kom till kommunen som ensamkommande flykting för sju år sedan. Han kommer att hålla ett tal under kvällen.
Minst 45 städer har sådana här manifestationer denna dag.