Så ska utbudet på Byfiket öka

En hektisk sommar går snart över i höst på Byfiket i Gamleby, där Maria Björkman inom kort gör en satsning på dagens sopplunch.

Toppenstart. Maria Björkman på Byfiket i Gamleby har fått en flygande start på sin nya verksamhet.

Toppenstart. Maria Björkman på Byfiket i Gamleby har fått en flygande start på sin nya verksamhet.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2016-09-05 07:30

Marias första sommar på Byfiket beskriver hon som över förväntan. Precis som hon hoppades var det rätt tänkt att ha öppet på lördagar, för att locka kunder utifrån. Det fungerade.

Däremot tror hon att hon måste utöka öppettiderna mer under högsäsong, dels på vardagskvällarna och dels även ha öppet på söndagar. Efterfrågan har varit så stor, nämligen.

Visserligen har det inte funnits något café vid ån den här sommaren, men nystarten där i vinter innebär samtidigt inte att det blir fler verksamheter i "bynn", eftersom det är en flytt inom samhället av en befintlig verksamhet.

En nyhet på Byfiket blir dagens sopplunch, som införs om några veckor. Tanken är att kunderna ska servera sig själva och få bröd till och kanske något tillbehör, beroende på vad det är för soppa.

– Det är ett roligt koncept, som passar verksamheten bra, säger Maria Björkman.

Eftersom det redan finns flera ställen i Gamleby där man kan äta dagens rätt, väljer hon att göra det på sitt eget sätt och nischa sig.

Maria Björkman har i dag en heltidsanställd plus personal på timmar. Hon jobbar mycket, men responsen från kunderna är hennes belöning. Hon känner att hon har hittat sin grej, jobbmässigt.

Till nästa sommar hoppas hon kunna utöka uteserveringen någon meter till mot gatan, och få plats med några större bord för exempelvis barnfamiljer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om