– Det är målet, om allt är klart då. Vi öppnar inte förrän allt är helt klart. Därför har vi inget datum klart ännu, säger Durhan Elezovic som står bakom planerna tillsammans med Sebastian Phillips.

De driver sen några år tillbaka nya Simson i Västervik. Sebastian Phillips är uppvuxen i Vimmerby och är ett skäl till att duon intresserar sig för Vimmerby där de som bäst renoverar lokaler på Norrtullsgatan i centrum.

Det finns ganska mycket restauranger i Vimmerby. Hur ska ni möta konkurrensen?
Artikelbild

| Burgers&Beers blir andra krogen duon Durhan Elezovic och Sebastian Phillips öppnar. "Det kan bli att vi satsar på det här konceptet i flera städer".

– Jag ser inte någon konkurrens på det sättet. Vi satsar på ett koncept som jag inte tror finns någon annanstans i Sverige, säger Durhan Elezovic.

Det handlar om hamburgare kombinerade av gästen.

– Gästen bygger sin egen burgare som man vill ha den. En enkel, dubbel eller trippelburgare med de tillbehör man vill ha genom att kryssa i beställningen på bordet, säger han.

De anser sig också upptäckt en annan brist i stans krogliv.

– Det finns inte en enda riktig pub i Vimmerby. Därför söker vi serveringsstillstånd till klockan 03 alla dagar i veckan.

På sikt tänker de sig trubadurer och andra aktiviteter.

– Men först ska vi öppna och sen hitta på nya saker hela tiden, säger Durhan Elezovic.

Restaurangen och puben kommer att ha 4–5 anställda. Det är personalen från Simson som stänger för säsongen nu i helgen.