- Det har varit en skön semesterledighet, men nu gäller det att få fart på kropparna igen, säger spelande tränaren Robert Hagelin i Hjorted/Totebo. 

Det är ett tufft fyspass för spelarna under träningen på Tollevi. 

- Det här behövs verkligen, så man får bort de extrakilo man eventuellt lagt på sig under grillkvällarna i sommar, säger Robert. 

Artikelbild

| Tuffa träningspass för att få igång spelarna inför höstpremiären.

- Vi kommer att köra tre tuffa träningar innan höstpremiären borta mot Horn/Hycklinge IF på torsdag, fortsätter han.

Hjorted/Totebo ligger för närvarande på tredje plats i division 6 Vimmerby, vilket innebär kvalplats till division 5 nästa år. 

- Vår målsättning har varit att komma topp tre för att ha chansen att ta en plats i femman. Vi har en spelartrupp som, när alla är friska, definitivt håller för spel i femman, säger Robert.  

Han lyfter bland annat fram Smålandscupen, där de slog ut lag från femman och var sekunder från förlängning i utslagsmatchen mot div 4-laget Höreda. 

Artikelbild

| Tränaren/Målvakten Robert Hagelin ser ljust på framtiden.

- Tyvärr har vi därefter drabbats att skador på flera av våra tongivande spelare. Bland annat är vår normalt sett bäste målgörare, Pontus Peterson, nog borta resten av året liksom John Nilsson.

Glädjande förmodligen Tom Nilsson tillbaka på torsdag.

Artikelbild

| Flera av killarna är redan bofasta i A-truppen: Fr.v. Melker Holmberg 16, Linus Åsberg 16, William Sieling Gasnier 18, Oliver Johannson 18, Mikael Roupé 15, Herman Selerud 18 och Haidar Abdulkarim 18.

Det är lårens baksida som krånglar för Tom. Ett problem som han har dragits med genom åren. Han är en spelare som springer otroligt mycket under matcherna, ofta i maxfart och det kan vara något han får betala för nu. 

- Det känns hyfsat får se om det håller, säger Tom.

Artikelbild

| Tuffa träningspass för att få igång spelarna inför höstpremiären.

Robert ser även andra ljusglimtar. 

- Glädjande är att vi börjar få fram flera killar från egna ungdomsleden, som kan ta vid vi när vi veteraner lägger av. Redan nu har vi flera killar mellan 15-20 år i A-laget, så framtiden ser ljus ut.