Det var runt 05.30 på tisdagsmorgonen som larmet om den allvarliga trafikolyckan i T-korsningen kom till SOS alarm. En personbil, som kom inifrån Mörlunda samhälle, hade då kolliderat med en lastbil på väg söderut.

– Norr ifrån kom två lastbilar efter varandra. Den framförliggande blinkar för att svänga in höger mot Mörlunda, varpå föraren av personbilen kör ut från korsningen på riksväg 34, utan att observera att det kommer en andra lastbil, säger Andreas Enberg, räddningschef i beredskap.

– Chauffören av lastbilen hade inte en chans att stanna, utan körde rakt in i sidan på personbilen. Det är inte första gången en olycka av det här slaget händer i den här korsningen. Det har varit flera sådana genom åren, tillägger Enberg.

Artikelbild

| En allvarlig trafikolycka inträffade på tisdagsmorgonen vid Mörlunda.

Föraren, en man i 50-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhuset och klockan 10.45 meddelade polisen att mannen avlidit. Anhöriga är underrättade.

Vägen stängdes av i båda riktningarna under räddningsarbetet och trafiken dirigerades ganska omgående om genom Mörlunda. Vägen hölls avstängd under flera timmar i väntan på bärgning, sanering av olycksplatsen och att Svevias personal skulle laga vajerräcket.

Sedan räddningsarbetet avslutats, samlade Andreas Enberg brandmännen på brandstationen för att prata om det inträffade.

– Jag ville gärna samla styrkorna internt för att kunna fånga upp om någon mår dåligt, men också för att utvärdera vårt arbete.

Polisen kommer att utreda olyckan.

– Det finns inga misstankar om brott i nuläget, säger Patrik Fors, presstalesperson vid poliens region syd.