ThailÀndsk kycklingsoppa
För 4 personer, 20 minuter
400 g benfritt kycklingkött
1 liter vatten
2 tÀrningar hönsbuljong
1 burk kokosmjölk, 400 g
100 g fÀrska champinjoner
100 g purjolök
100 g fint strimlad morot
1 msk fint riven, fÀrsk ingefÀra
1 msk fint rivet limeskal
1 finhackat citrongrÀs
1 tsk thailÀndsk chilipasta
1 msk fisksÄs
1 tsk torkad koriander
1 msk majsstÀrkelse + 1 1/2 msk vatten
thaibasilika
Gör sÄ hÀr:
1. Strimla champinjoner, purjolök och skalad morot. SkĂ€r kycklingköttet i mindre bitar. LĂ€gg allt i en rymlig kastrull och tillsĂ€tt 1 liter vatten samt hönsbuljongtĂ€rningar. Koka upp och sjud 4â5 minuter.
2. TillsĂ€tt kokosmjölk, ingefĂ€ra, limeskal, citrongrĂ€s, chilipasta, fisksĂ„s och koriander. Koka upp och red med majsstĂ€rkelse löst i vatten. Sjud 3â4 minuter till. Smaka av med fisksĂ„s och chilipasta.
3. LÀgg upp soppan i portionsskÄlar och garnera med thaibasilika.