LĂ€tt het soppa

Ta ett break frÄn den traditionella fredagsmaten och mys med en hÀrlig soppa i stÀllet, som för tankarna till vÀrme, sol och bad.

ThailÀndsk soppa med kyckling och champinjoner Àr vÀlmatad bÄde vad gÀller smak och doft.

ThailÀndsk soppa med kyckling och champinjoner Àr vÀlmatad bÄde vad gÀller smak och doft.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-07-01 09:35

ThailÀndsk kycklingsoppa

För 4 personer, 20 minuter

400 g benfritt kycklingkött

1 liter vatten

2 tÀrningar hönsbuljong

1 burk kokosmjölk, 400 g

100 g fÀrska champinjoner

100 g purjolök

100 g fint strimlad morot

1 msk fint riven, fÀrsk ingefÀra

1 msk fint rivet limeskal

1 finhackat citrongrÀs

1 tsk thailÀndsk chilipasta

1 msk fisksÄs

1 tsk torkad koriander

1 msk majsstÀrkelse + 1 1/2 msk vatten

thaibasilika

Gör sÄ hÀr:

1. Strimla champinjoner, purjolök och skalad morot. SkĂ€r kycklingköttet i mindre bitar. LĂ€gg allt i en rymlig kastrull och tillsĂ€tt 1 liter vatten samt hönsbuljongtĂ€rningar. Koka upp och sjud 4–5 minuter.

2. TillsĂ€tt kokosmjölk, ingefĂ€ra, limeskal, citrongrĂ€s, chilipasta, fisksĂ„s och koriander. Koka upp och red med majsstĂ€rkelse löst i vatten. Sjud 3–4 minuter till. Smaka av med fisksĂ„s och chilipasta.

3. LÀgg upp soppan i portionsskÄlar och garnera med thaibasilika.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!