Strömming med curry

Currypanerad strömming med ingefÀrssyltad lök Àr vardagsmat fast med ny smak. Förbered löken och du lagar allt pÄ 20 minuter.

Currypanerad strömming och ingefÀrssyltad lök. En trotjÀnare i nya klÀder.

Currypanerad strömming och ingefÀrssyltad lök. En trotjÀnare i nya klÀder.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-19 09:35

Currypanerad strömming med ingefÀrssyltad lök

För 4 personer, 20 minuter (+1 timme för den ingefÀrssyltade löken)

500 g strömmingsfiléer

1 Àgg

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 dl vetemjöl

1 tsk curry

smör och rapsolja

Till löken:

1 rödlök

1 gul lök

50 g fÀrsk ingefÀra

2 dl vatten

2 1/2 dl socker

Att Àta till:

ris

blandad sallad

Gör sÄ hÀr:

1. Skala och skÀr ingefÀran i tunna skivor. SkÀr lökarna i klyftor. Koka ingefÀran i vatten i 30 minuter eller till dess den Àr helt mjuk.

2. Koka upp vatten och socker. Se till att sockret löser sig helt. LÀgg i ingefÀran och löken. Koka upp och sjud 5 minuter. Ta upp ingefÀra och lök med hÄlslev och lÀgg i skÄl. Koka ihop lagen sÄ den blir simmig. SlÄ lagen över ingefÀra och lök. Kyl före servering.

3. Vispa Àgg och salt. Blanda mjöl, peppar och curry. VÀnd strömmingarna först i Àggblandningen och sedan i mjölet. Stek strömmingarna i lika delar smör och rapsolja, cirka 2 minuter per sida. Serveras med ris, blandad sallad och ingefÀrssyltad lök.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!