Laxbiffar med lyxtopping

Lax kan uppdateras till en riktigt lyxig rÀtt. HÀr i en fÀrserad version smaksatt med grÀslök och toppad med grillade pilgrimsmusslor.

Lyxig lax toppad med grillade pilgrimsmusslor Àr festmat.

Lyxig lax toppad med grillade pilgrimsmusslor Àr festmat.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-18 09:35

FĂ€rserad lax med grillade pilgrimsmusslor

För 4 personer, 20 minuter

600 g skinn- och benfri laxfilé

3 Àggvitor

2 msk finhackad grÀslök

salt och peppar

smör och rapsolja till stekning

8 pilgrimsmusslor

Att Àta till:

sallad

rÀdisor

citron

fÀrdig teriyakisÄs

ris eller kokt potatis

Gör sÄ hÀr:

1. Kör laxen nĂ„gra sekunder i matberedaren med kniven monterad. Överkör inte, det ska finnas lite tuggmotstĂ„nd kvar. Blanda i Ă€ggvitor, hackad grĂ€slök, salt och peppar. Forma fyra fiskbiffar och stek i lika delar smör och rapsolja, cirka 2–3 minuter per sida.

2. Ringla lite olja över pilgrimsmusslorna. Salta lÀtt och vÀnd nÄgon knapp halvminut per sida i het grillpanna.

3. LÀgg upp fiskfÀrsbiffarna pÄ salladsbÀdd, garnera med musslor och ringla lite teriyakisÄs runt. Garnera med grÀslök, rÀdisor och citron. Servera med ris eller potatis.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!