FĂ€rserad lax med grillade pilgrimsmusslor
För 4 personer, 20 minuter
600 g skinn- och benfri laxfilé
3 Àggvitor
2 msk finhackad grÀslök
salt och peppar
smör och rapsolja till stekning
8 pilgrimsmusslor
Att Àta till:
sallad
rÀdisor
citron
fÀrdig teriyakisÄs
ris eller kokt potatis
Gör sÄ hÀr:
1. Kör laxen nĂ„gra sekunder i matberedaren med kniven monterad. Ăverkör inte, det ska finnas lite tuggmotstĂ„nd kvar. Blanda i Ă€ggvitor, hackad grĂ€slök, salt och peppar. Forma fyra fiskbiffar och stek i lika delar smör och rapsolja, cirka 2â3 minuter per sida.
2. Ringla lite olja över pilgrimsmusslorna. Salta lÀtt och vÀnd nÄgon knapp halvminut per sida i het grillpanna.
3. LÀgg upp fiskfÀrsbiffarna pÄ salladsbÀdd, garnera med musslor och ringla lite teriyakisÄs runt. Garnera med grÀslök, rÀdisor och citron. Servera med ris eller potatis.