Regionen stämmer tidigare chef på 577 000

Den tidigare chefen för Svenskt Palliativregister stäms av Region Kalmar län på 577 334 kronor.

Region Kalmar län stämmer den tidigare chefen för Svenskt Palliativregister

Region Kalmar län stämmer den tidigare chefen för Svenskt Palliativregister

Foto: Ulrik Alvarsson

Kalmar kommun2019-11-04 12:00

Det var för snart ett år sedan som Sverige Radio Kalmar avslöjade att det gjorts tveksamma inköp av verksamhetschefen för Svenskt Palliativregister, Greger Fransson. Under våren 2019 meddelade landstinget efter en egen utredning att det fanns totalt 621 transaktioner som saknade underlag, och att man vill ha ersättning från chefen.

Nu stämmer Region Kalmar Län den tidigare verksamhetschefen på 577 334 kronor. I stämningsansökan skriver man att det fortfarande finns ett stort antal transaktioner där underlag inte kunnat visas upp. Däribland finns kontantuttag på 104 000 kronor, "Även uttagen saknar underlag och redovisning", skriver regionen i sin stämningsansökan.

I stämningsansökan beskriver regionen att de personer som får betalkort i tjänsten, enligt reglementet är juridiskt ansvariga för alla inköp och uttag som görs med kortet, och är ansvariga för att det görs redovisningar med kvitton och andra underlag.

– Greger Fransson har under den tid som han har disponerat betalkort misskött den redovisningsskyldigheten, skriver man i stämningsansökan.

Vid påstötningar har han lovat att komma in med underlag, men bara kommit in med redovisning för delar av inköpen och uttagen. Jämfört med i våras så är det ett lägre antal transaktioner där regionen saknar redovisning. Nu är det 550 oredovisade transaktioner. Vi söker Greger Fransson för en kommentar.

Svenskt palliativregister för nationell statistik i syfte att kunna förbättra vården i livets slutskede.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!