– Sommarens allsång blir minst lika bra som de senaste åren och den hemliga gästen är en folkkär artist med stora framgångar och många hits i bagaget, säger allsångsföreningens ordförande Anders Nilsson.

Förutom allsångsledaren Stellan Franzén, konferencieren Inger Nilsson och den för kvällen hemliga gästen kommer alltså spelmanskollektivet Resafölk. Orkestern, som är bland världens största, har medlemmar i flera delar av världen. Kindadelen av bandet startades för fyra år sedan och har i dag ett 20-tal deltagare.

– Alla får vara med och spela. Kravet är att man kan spela ett instrument och läsa lite noter. Vi är ett gäng spelmän, från nio till 66 år, som kommer från Kindaskogarna, förklarar Kenneth Sjöblom och fortsätter:

Artikelbild

| Även spelmanskollektivet Resafölk gör Charlotte Perrelli och alla andra artister sällskap den 23:e juli i Kisa.

– Vi får se hur många vi blir som spelar på allsången.

Även Norrköpingsbandet Leion kommer att inta hembygdsgårdens scen den 23:e juli i år. Grundaren är Joakim Leion, och tillsammans med kompanjonerna Dennis Wenger och Sofie Roos kommer han att uppträda med egenproducerad musik.

– Det här ska bli jättespännande. Jag har hört talas om allsången och det ska bli fantastiskt roligt att få framträda inför så många goa och glada människor, säger Joakim, som på egen hand gett ut två skivor.

Sedan tidigare har allsångsföreningen avslöjat ett av de stora namnen, nämligen Charlotte Perrelli.

– Det är roligt att vi kan fortsätta locka stora artister till vårt musikevenemang, säger ordförande Nilsson.