Hemlagat igen på Ekhamra

Den 1 april infördes hemlagad mat på försök på Ekhamra i Överum och Sundsgården i Hjorted. De gamla är positiva till förändringen.

Kocken på Ekhamra, Elisabeth Ohlsson, steker raggmunk.

Kocken på Ekhamra, Elisabeth Ohlsson, steker raggmunk.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Mat2014-05-07 07:40

Det känns redan i luften. Långt utanför entrédörren till Ekhamra kunde en omisskännelig doft av raggmunk förnimmas i den kalla majvinden på tisdagen.

Inne i köket hittar vi Elisabeth Ohlsson, kock på Ekhamra, i full färd med att steka raggmunk till middagen. Under ett års tid ska det på försök serveras hemlagad mat på de båda äldreboendena.

Tidigare har Ekhamra fått varm mat från Erneborg i Gamleby och kyld mat till kvällen. Så är det fortfarande på Hagnäsgården i Gamleby, Edshöjden i Edsbruk och Gamleby dagcenter.

Under den dryga månad som försöket har pågått, har personalen märkt att de äldre äter betydligt mer nu.

– Det är en fröjd att se de gamla äta, säger Birgitta Carlson.

Läs mer i onsdagens VT!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om