Det skriver ägarna till nattklubben Palladium, bröderna John och Calle Williamsson på Brunnsgatan i Västervik på sin Facebooksida. Nattklubben har slagit igen och ägarna ska nu försöka sälja fastigheten och rörelsen. Nattklubben har varit till salu under en månads tid. Om det finns någon eventuell köpare vill inte John Williamsson avslöja i dag.

– Det är en affärshemlighet som jag inte vill berätta om nu, säger John Williamsson.

Under senare tid har verksamheten gått på sparlåga. Nattklubben har bara haft öppet en kväll i månaden. Men vi de tillfällena, när man har haft öppet, har det varit hyfsat med folk på klubben.

– Vi har haft över 500 personer, berättar John Williamsson.

Nattklubben har i huvudsak vänt sig till ungdomar mellan 18 och 23 år. De båda bröderna har inte aktivt varit med och drivit nattklubben under senare år. Det har andra gjort åt dem. De har i stället lagt sitt engagemang i familjens fastighetsbolag, Solhemsgruppen i Kalmar. Gruppen är verksam i Småland Blekinge och Östergötland.

Gruppen grundades av brödernas Williamssons far, Lars Williamsson. Han köpte sin första fastighet 1982 och sedan dess har man jobbat med att köpa, utveckla och hyra ut fastigheter. Företaget är fortfarande familjeägt med två generationer Williamsson i företaget och har totalt fyra anställda.

Huvudkontoret och basen finns i Kalmar, men företaget har också omfattande verksamhet i Vetlanda, Västervik, Borgholm, Oskarshamn, Karlskrona och Karlshamn. Det senaste projektet är Ljunghedens Handelsområde i Västervik.

– Anledningen till att vi nu slår igen nattklubben är att personalen som drivit den har sagt upp sig. Jag och min bror har fullt upp med arbetet i Solhemsgruppen, säger John Williamsson.

Palladium tar in cirka 750 gäster och ligger i en gammal biograflokal som hade samma namn. Den drevs under många år av en privatperson – filmentusiasten Göran Lanner. Nattklubben öppnade i december 2007 då biografverksamheten flyttades till Biostaden. Byggnaden uppfördes på 1920-talet. I samband med att familjen Williamsson tog över fastigheten byggdes den invändigt om från grunden, bland annat byggde man ett restaurangkök.

Nattklubben hade inledningsvis öppet på fredagar och lördagar. På fredagarna var det ungdomens kväll – för dem över 18 år. På lördagar vände man sig till en något äldre publik. Men den äldre publiken kom inte i den omfattning som man räknat och hoppats på.

Nu hoppas John Williamsson att man kan hitta någon som är beredd att köpa Palladium och driva rörelsen vidare.

– Vi hoppas hitta någon med stort engagemang som vill ta över och kanske satsa mer på event också, säger John Williamsson.

I