I lördagskväll uppträdde Ewert Ljusberg på Blankaholms gästgiveri. Under hela kvällen som han sjunger, berättar roliga historier och tillbakablickar om sin karriär, så får han publiken med sig att vilja lyssna. Hur han använder sig av kroppen, ansiktsuttryck och rösten, det gav en rolig stund för publiken med många roliga skratt.

Det är inte första gången som Ewert Ljusberg spelar i Blankaholm.

– Minst 5-6 gånger, men jag är inte förvånad om det tio gånger. Här är en av mina favoritplatser att komma och spela på, säger Ewert Ljusberg.

Artikelbild

| Ewert Ljusberg berättar en rolig historia mellan sångerna.

Under kvällen berättar han om dialekter och sjunger på olika dialekter, allt från söder till norr. Han berättar en del roliga historier som han tog när han medverkade i tv- programmet ”Har du hört den förut". Gästerna skrattar så gott. Men han berättar även om sina upplevelser med artisterna Cornelis Vreeswijk och Fred Åkerström.

Efter att ha varit i Blankaholm har han många uppdrag framför sig.

– En hel del på sommaren, festivaler och annat. Från juli till och med september, säger Ewert.

Ewert Ljusberg föddes i Hede i Härjedalen och började sin musikkarriär 1971. 1989 utsågs han till Republiken Jamtlands president.

Republiken Jamtland, eller som det också heter, Förenande republikerna i Jamtland, Herjeådalen och Ravund, är ett humoristiskt kultur- och marknadföringsprojekt som bildades 1963 där initiativtagaren hette Yngve Gamlin, som också var dess första president.

Var bor du nu, Ewert Ljusberg? 

– I Hällekis i Västergötland, säger han.

Hur kom du i kontakt med Blankaholm?

– Blankaholms gästgiveri  kontaktade mig för att ägarna kände till mig från olika trubadursammanhang, berättar Ewert.

När Ewert Ljusberg hade framfört sista sången fick han många varma applåder, många ville prata med honom efteråt och en del hade köpt hans skivor.