Att ge sig ut i vĂ€rlden med mĂ„let att fĂ„ nya gastronomiska smakupplevelser verkar vara populĂ€rt. Det Ă€r frĂ€mst de yngre resenĂ€rerna som Ă€r intresserade av att kombinera resor och mat. Det visar en undersökning utförd av reseplaneringssajten Booking.com i september i fjol, dĂ€r över 12â000 resenĂ€rer deltog. 79 procent av resenĂ€rerna mellan 18 och 34 Ă„r reser helst till en plats som Ă€r kĂ€nd för sina kulinariska upplevelser.
â Matresor Ă€r en vĂ€xande trend. ResenĂ€rer planerar resor som kretsar kring smakupplevelser och vill grotta ner sig i den lokala kulturen, av vilken mat Ă€r en stor del. Folk Ă€r inte bara ute efter exklusiva gastronomiska upplevelser pĂ„ lyxrestaurang, de vill Ă€ven smaka pĂ„ lokala rĂ€tter och street food, sĂ€ger Pepijn Rijvers, som Ă€r Chief Marketing Officer pĂ„ Booking.com, i ett pressmeddelande.
SÄ var fÄr man de bÀsta smakupplevelserna? För att svara pÄ det har Booking.com tittat över sina resenÀrers recensioner och framstÀllt en lista över de 25 populÀraste resmÄlen i vÀrlden som rekommenderas för sin fantastiska mat.
Asiatiska och sydamerikanska smaker toppar listan, men högt upp finns ocksÄ Europa representerat i form av Aten i Grekland och spanska Granada.
I faktarutan kan du se listan över de 25 bÀsta matstÀderna. Hur mÄnga har du sjÀlv besökt? Och viktigast av allt: Hur var maten?