– Musiken är allt! Den för mig framåt och fyller i det som inte fanns där tidigare. Den kompletterar mig som person och ger mig energi och kraft, säger han.

Det stora musikintresset väcktes redan i barndomen, med musikintresserade föräldrar. Ottos pappa har dessutom arbetat med musik länge och har firma som specialiserar sig på ljud- och ljusteknik. Det är på så sätt han har möjlighet att anordna en egen konsert.

– Vi gjorde det för första gången för fem år sedan, och efter det är det många som har frågat om jag ska ha en show igen, så när farsan frågade mig om jag ville göra det igen tänkte jag att det vore kul.

Artikelbild

Mest kommer det att bli låtar från 50- och 60-talen, och så klart en hel del Elvis Presley. Elvis är nämligen en av Ottos stora favoriter.

– Jag är uppvuxen med just den här musiken. Mina öron har introducerats till Beatles och Elvis. När jag var yngre sjöng jag lite i kör, men försökte också själv hitta vad jag gillade och jag blev mer och mer inne på Elvis. Den basiga rösten och den stilen var något jag ville sträva efter.

Numera har han stått på scenen många gånger, både som soloartist och tillsammans med andra. Han sjunger med Glädjekällan i Västervik och för inte så länge sedan sjöng han solo på Kulturskolans konsert med Robert Wells.

– Det var inspirerande att få träffa honom. Det var kul och vi lärde oss mycket. Det ger mycket att vara tillsammans med andra musiker.

Artikelbild

Första gången han stod på scenen på egen hand, berättar han, var i högstadiet. Att ta det steget var något som han verkligen ville, men det var inte utan nervositet.

– När jag var 15 uppträdde jag som Elvis på en julkonsert och det blev succé av det. Jag ville både visa den här stilen och musiken och sprida glädje med min sång och jag tror att jag lyckades.

Artikelbild

Musikintresset har faktiskt tagit honom hela vägen till Nashville, fast som besökande turist då. Bland annat gick han en rundtur på ställen där Elvis en gång spelat.

– Och på vartenda hak är det livemusik. Jag sjöng på några karaokebarer och för det mesta sjöng jag Elvis. Med någon Neil Diamond för lite variation, skrattar Otto.

– Det är den stilen jag gillar att sjunga.

Nu för tiden är han sällan nervös över att ställa sig på scenen. Inte ens när han är i centrum för hela konserten. Men helt ensam kommer han inte vara på Stadsparken scen den 4 augusti.

– Jag kommer ha med mig ett band med musiker. Peter Andersson på piano, Jocke Ringdahl på trummor och Henke Bergs på bas. Alla dem har jag spelat med tidigare. Och så kommer en kille som heter Christer för att spela gitarr.

Under den kommande veckan kommer Otto och musikerna förbereda sig inför konserten.

– Jag ska öva lite mer på texter och tempo och så ska jag öva med musikerna på Kulturskolan.

Själv spelar Otto inget instrument, förutom att han har lärt sig spela lite gitarr, men inte på en sådan nivå att han vill göra det på scenen. För honom är det hans röst som är instrumentet.

– Att sjunga är något av det bästa i livet och jag försöker lägga så mycket känsla och passion i det som jag kan när jag uppträder.

Han jobbar också ständigt på att försöka bli ännu bättre.

– Ingrid Lindebratt är min sångpedagog och hon har hjälpt mig förbättra mig jättemycket. Hon är en av mina supporterpelare och det här hade inte varit möjligt utan henne.