1981 Ärs nobelmiddag med modern touch

Restaurangelever bjuder pÄ festligheter.

Foto: ANDERS LILJEGREN NÀr mellanrÀtten parmesanchips med oliv- och paprikaröra serverades följdes Stina Svensson av Linda Sundström och Sandra Karlsson. LÀraren Maj Rondahl hÄller ett vakande öga över middagen.

Foto: ANDERS LILJEGREN NÀr mellanrÀtten parmesanchips med oliv- och paprikaröra serverades följdes Stina Svensson av Linda Sundström och Sandra Karlsson. LÀraren Maj Rondahl hÄller ett vakande öga över middagen.

Foto: Fotograf saknas!

VĂ€stervik2004-11-17 01:00
I dagarna tvĂ„ serveras nobelmiddag pĂ„ restaurangskolan i VĂ€stervik. För tredje Ă„ret i rad leds arbetet av nobelkocken Johnny Johansson (som till vardags driver restaurang i Örebro slott) och i Ă„r bjuds gĂ€sterna pĂ„ en moderniserad variant av 1981 Ă„rs nobelmeny.
Johnny Johansson kom till VÀstervik i mÄndags och inledde med att förelÀsa för eleverna pÄ hotell- och restaurangskolan om restaurangbranschen och om nobelmiddagen. Han serverade dem ocksÄ en del praktiska tips om hur de klarar sig i branschen. Arbetet med middagen pÄbörjades inte förrÀn i.gÄr pÄ morgonen och i.dag drar det igÄng frÄn början igen med en ny omgÄng elever.
Nobelmeny
FörrÀtt
Rökt laxlindad mousse pÄ gös och lax med krÀftsÄs, dillolja och smördegsmÄnar

VarmrÀtt
Pepparstekt hjortfilé med kraftig Àppelcidersky, grÀddkokt skogssvamp, grönsaker och potatisbakelse

MellanrÀtt
SmÄ parmesanchips pÄ salladsbÀdd toppade med oliv- och paprikaröra

Dessert
Nobelglassparfait med svartvinbÀr, aprikossÄs och chokladbrÀck
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om