Enligt henne är det nattbemanningen i äldreomsorgen och införandet av trygghetslarm som gör att äldre, som längre tillbaka skulle ha valt att flytta till särskilt boende, väljer att bo kvar hemma.
Det har lett till en ökad vårdtyngd inom hemtjänsten, men hon tycker att sedan mitten av 90-talet då olyckan som Carina Näsström råkade ut för inträffade så har verksamheten utvecklats.
- Hjälpmedlen har blivit bättre. Det finns bra lyfthjälpmedel.
Hur är arbetsmiljön i hemtjänsten i dag?
- Sjukfrånvaron har sjunkit där. Jag vill påstå att belastningsskador inte är så vanliga längre, men visst förekommer det fortfarande tunga lyft. Det gäller att personalen får instruktioner för de hjälpmedel som förskrivs, och att hjälpmedlen verkligen används.
Hemtjänstens arbetsmiljö är speciell eftersom det är andra människor hem som är ens arbetsplats. Kick Johansson nämner de hemrehabiliteringsteam som kommunen infört - teamen går igenom hemtjänsttagarens hem. I första hand för att hemmet ska bli ergonomiskt rikigt för den gamle, men det blir även en vinst för hemtjänsten.
Att få fram statistik för hur sjukfrånvaron inom hemtjänsten förändrats i Västervik är svårt. I många enheter ingår både hemtjänstpersonal, och de som arbetar i särskilt boende.
Mellan åren 2001 och 2011 sjönk frånvaron inom äldreomsorgen som helhet kraftigt. 2001 låg sjukskrivningarna på 13,92 procent av all arbetad tid, och 2011 hade frånvaron sjunkit till 6,3 procent.
Monica Westerberg, som arbetar med personalfrågor på socialförvaltningen, säger att allt kan inte förklaras med förbättringar i arbetsmiljön.
- Det finns många faktorer som spelar in, men en del tror jag är bättre arbetsmiljö. Enheterna har jobbat mycket med de frågorna.