Asiatiska kök

Foto: Fotograf saknas!

Västervik2006-10-26 00:25

Sushi har vi vant oss vid, och kinamat på krogen. Men den asiatiska maten är så mycket mer än så. Det får vi lära oss i den här kok- och matboken där Yukiko Duke berättar om mat från Kina, Korea, Japan, Vietnam och Thailand.
Hon blandar recept med kulturellt matsnack om de olika köken, och det gör hon väldigt bra. Till sin hjälp har hon asiatiska familjer från varje land, bosatta i Sverige.
Det handlar om grunderna i de olika ländernas kök och om de ingredienser som ingår. Varje avsnitt inleds med en personlig berättelse kring familjen och köket i det aktuella landet. Det här är en bok att inspireras av, men också en handfast kokbok. Den lockar verkligen till att botanisera efter de rätta ingredienserna och ta sig tid i köket.
NY BOK
Yukiko Duke <BR><STRONG>Fem asiatiska kök <BR></STRONG>Natur och Kultur&nbsp;
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om