Bjud på våfflor i helgen
I år blir det våfflor till påsk. Med ägg i våffelsmeten och ett något kraftigare mjöl gräddar vi härliga våffelhjärtan.
Våfflor. Våfflor behöver inte alltid bjudas med sylt och grädde. De kan även bjudas med rödlök och rom.
Foto: Dan Strandqvist
Recept
Våfflor med stenbitsromCirka 10 stycken3 ägg
1 krm salt
3 dl kärnvetemjöl
125 g smält smör
2 dl mjölk
Till serveringen:
1 rödlök
röd och svart stenbitsrom alt. löj- eller laxrom
gräddfil eller crème fraiche
1. Vispa ägg och mjöl till en jämn smet. Smält smöret i kastrull på låg värme. Låt fettet svalna något innan det blandas ned i smeten. Vispa till sist i mjölken och rör ner saltet.2. Grädda våfflor som läggs att svalna på galler, sida vid sida, för att inte bli mjuka.3. Dela våfflorna i bitar. Garnera med hackad rödlök och en klick valfri rom. Bjud gräddfil eller crème fraiche i skål vid sidan.
1 krm salt
3 dl kärnvetemjöl
125 g smält smör
2 dl mjölk
Till serveringen:
1 rödlök
röd och svart stenbitsrom alt. löj- eller laxrom
gräddfil eller crème fraiche
1. Vispa ägg och mjöl till en jämn smet. Smält smöret i kastrull på låg värme. Låt fettet svalna något innan det blandas ned i smeten. Vispa till sist i mjölken och rör ner saltet.2. Grädda våfflor som läggs att svalna på galler, sida vid sida, för att inte bli mjuka.3. Dela våfflorna i bitar. Garnera med hackad rödlök och en klick valfri rom. Bjud gräddfil eller crème fraiche i skål vid sidan.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!