Det var i en härdugn som det tagit eld. De anställda på företaget får beröm av räddningstjänstens insatsledare Thomas Grauers.
- De gjorde en egen insats med pulversläckare.
När räddningstjänsten kom till platsen hade elden tagit sig igen. Lokalen var helt rökfylld. Rökdykare kunde dock släcka elden på fyra, fem minuter.
Därefter riktade räddningstjänsten in sig på att försäkra sig om att det inte fanns någon risk för att elden ändå skulle kunna sprida sig till andra delar av byggnaden.
Med hjälp av värmekamera och rökdykare undersökte man så att elden inte spridit sig till den överliggande konstruktionen av byggnaden.
Sist men inte minst hjälpte räddningstjänsten till att tömma lokalen på rök.
- Vi använde våra elektriska fläktar, tillsammans med företagets egen ventilation och korsdrag gick det att arbeta i fabriken igen efter bara någon timme. Produktionen kunde komma igång igen under eftermiddagen, säger Grauers.
Den sista delen av arbetet kallas för restvärdesinsats. Det ingår inte i räddningstjänstens egentliga uppdrag, men genom ett avtal med försäkringsbranschen så får räddningstjänsten ersättning för arbete som kan begränsa "sekundära skador" av branden. I det här fallet att göra lokalen möjlig att vistas i.