Bytte charkfabrik mot gårdsproduktion

Tidigare ägarna till Eklund chark i Linköping stannar i branschen men på helt andra villkor. De har etablerat sig på Smultronboda, vid Stora Björka , Västra Ed, för att tillverka charkprodukter i liten skala och uteslutande av råvaror från närområdet.

Västervik2007-12-11 09:55
Det är Andreas Wadsten som driver företaget med god uppbackning av mor och far, Inger och Tommy Wadsten. - Vi ville bort från fabrikstillverkning till hantverket där vi arbetar småskaligt och uteslutande med äkta vara, säger Andreas Wadsten. Storleksmässigt tar vi ett par steg bakåt. Vi går från ton till kilo, enkelt uttryckt. Men vi har moderna maskiner så vi står inte och stånkar korv för hand.- Det här är en idé som mognat fram. Vi inriktar oss på att sälja till restauranger och vissa butiker, där vi också kommer att vara öppna för speciella önskemål. Eftersom vi kan göra små serier så är det fullt möjligt att göra exempelvis korvar och patéer efter recept som kocken på en restaurang tagit fram. Wadstens chark finns i samma lokaler som Smultronboda gårdsbutik. Där finns också en stor rökanläggning. Smultronboda kommer att fortsätta med sina produkter som främst är baserade på lamm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om