Carl-Oscars matlagning kammade hem brons

Västervik2004-05-17 01:00
Kocktävlingen för sistaårselever på landets hotell- och restaurangprogram, som vi skrev om i onsdagens VT, avgjordes sent i torsdags kväll.
Carl-Oscar Carlsson från Västervik hamnade på tredje plats bland de åtta finalisterna i årets Milda Stipendietävling.
- Det gick väl sådär. Det är ju vinna som gäller, tyckte han själv.
Tävlingen inleddes när deltagarna anlände i onsdags. Då fick de en korg med råvaror som de fick använda sig av under torsdagsförmiddagen när rätterna skulle lagas och bedömas. Det enda man fick veta innan var att två majskycklingar skulle ingå, och utefter det hade de flesta förbrett en huvudrätt som de hoppades kunna laga.
- Det mesta som jag förberett kunde jag laga, men sockerärtsskyn blev bönsås istället och prästostcrémen fick bli färskostcréme, berättar Carl-Oscar.
- Jag hade de bästa smakerna i tävlingen, men det var nog inte de smakerna domarna ville ha. Bedömning av mat är ju så individuellt, så det är ju upp till dem som dömer vad de vill ha för smak, fortsätter han.
Trots att det, som han själv uttryckte det, bara var vinna som gällde, så låter han ändå rätt nöjd.
- Det har varit oerhört lärorikt att vara med, en otrolig upplevelse och alla i branschen vet vad det är för tävling, så att jag enbart kom till final innebär att det blir lättare för mig att få jobb, berättar Carl-Oscar Carlsson.
Vinnaren avslöjades inte förrän i torsdags kväll under en fin middag, som efterföljdes av en stor fest, på Sofieros slott. När jag undrade om de bjöd på kyckling under middagen, svarade han lättad.
- Nej, de gjorde inte det, som tur var.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om