PopulÀra VÀstervikskrogen byter koncept

Krögaren Linda Åhman och hennes kollegor avvecklar konceptet Harrys i VĂ€stervik, och öppnar en egen restaurang pĂ„ samma plats.

Harrys i VÀstervik kommer att upphöra, och en annan restaurang ska ta vid.

Harrys i VÀstervik kommer att upphöra, och en annan restaurang ska ta vid.

Foto: Ellinor Ljung

VĂ€stervik2021-07-07 10:22

Den 1 januari 2022 stĂ€nger krögarna Linda Åhman, Magnus Svensson och Jan Åhman ner Harrys och slutar som franchisetagare, för att sedan öppna en egen restaurang. NĂ€r vi nĂ„r Åhman pĂ„ onsdagsförmiddagen Ă€r hon förvĂ€ntansfull.

– Det Ă€r jĂ€ttespĂ€nnande. Det har varit en lĂ„ng process, men nu Ă€r vi i hamn, sĂ€ger hon.

Varför tog ni det hÀr beslutet?

– Dels Ă€r det att vi har varit Harryskrögare i 10 Ă„r nu. Sen nĂ€r andra vĂ„gens corona kom i vintras sĂ„ var det nog mest jag som kĂ€nde att jag ville ha nĂ„gon mer morot. Jag ville vĂ€xa, och fĂ„ lite större utmaningar. SĂ„ jag sa det till Janne och Magnus, och att bli egna blev nĂ€sta steg, berĂ€ttar Linda Åhman.

I april rapporterade vi att Harrys restauranger köptes upp av konkurrenten O'Learys.

– Vi fĂ„r se vad framtiden har att utvisa. Vi har spĂ€nnande tider framför oss, sa Linda Åhman dĂ„.

Men att ingÄ i en kedja kan ocksÄ göra att man kÀnner sig lÄst som krögare.

– Nu fĂ„r vi inte byta ut tillbehör eller nĂ„got till vĂ„r hamburgare. Som egna kan vi bli lite mer lekfulla med menyn. Det blir en nytĂ€ndning, sĂ€ger hon nu.

Samtidigt pĂ„pekar Linda Åhman att beslutet att bli egna inte har nĂ„got att göra med vĂ„rens O'Learys-affĂ€r.

– Vi sa upp avtalet innan Harrys blev uppköpta. Vi bestĂ€mde oss redan i januari.

Linda Åhman sĂ€ger att planerna pĂ„ att lĂ€mna Harryskonceptet fanns redan innan affĂ€ren med O'Learys blev klar i vĂ„ras.
Linda Åhman sĂ€ger att planerna pĂ„ att lĂ€mna Harryskonceptet fanns redan innan affĂ€ren med O'Learys blev klar i vĂ„ras.

Den största förÀndringen i restaurangen kommer att bli miljön.

– KĂ€nslan kommer att vara densamma, det ska kĂ€nnas att restaurangen Ă€r till för alla. NĂ„gon finkrog kommer vi inte att bli. Det som kommer vara nytt Ă€r inredningen. Vi vill inte att man ska komma in och kĂ€nna att vi bara har bytt skylt, det kĂ€nns inte rĂ€ttvist mot vĂ„ra gĂ€ster eller mot varumĂ€rket Harrys.

Hur kÀnns det att gÄ ifrÄn Harrys?

– Jag kan sĂ€ga sĂ„hĂ€r; det hĂ€r Ă€r inget man gör över en dag. De senaste Ă„ren har jag haft förmĂ„nen att jobba tillsammans med teamet pĂ„ Harrys, jag har varit delaktig i koncernen. Jag berĂ€ttade pĂ„ den senaste krögarresan för kollegerna att det var den sista resan med dem, och dĂ„ rann givetvis en tĂ„r frĂ„n kinden. 

– Samtidigt kan man inte stĂ„ kvar vid det gamla. RĂ€dsla ska inte stoppa en, utan ska omvandlas till en god kĂ€nsla. Det Ă€r dĂ„ man kan utveckla sig sjĂ€lv. Vi kommer sĂ€kert göra dundermisstag, men dĂ„ kan vi ta de verktygen och bli Ă€nnu bĂ€ttre.

Linda Åhman sĂ€ger att Harrys i VĂ€stervik kommer att vara öppet december ut, men i januari stĂ€nger man för ombyggnation. Man planerar att ha stĂ€ngt en dryg mĂ„nad ungefĂ€r.

Karta: Harrys
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!