"Dammsugartillverkning" kan bli aktuell på Welux
Verksamheten växer och den ena ytan efter den andra tas i anspråk på Welux. Den tidigare Electroluxfabriken lämpar sig väl för såväl kontors- som industriföretag. Men nu har det dessutom flyttat in ett bageriföreföretag, Westerviksbagarn.
Mera bröd. Ingenting är omöjligt och på Welux i tidigare Electrolux lokaler finns nu även ett bageri. Hasse Sturesson med sitt Westerviksbagarn behövde utöka och här fanns det gott om utrymme. Huvudprodukten är limpor men det går bra att visa upp mazariner också. Foto: ANDERS LILJEGREN
Foto:
Westerviksbagaren låter inte så där riktigt bekant men har funnits en tid.
- Vi bakar i huvudsak matbröd och nästan allt säljs utanför kommungränsen. Jag har satsat på marknader och utställningar och liknande evenemang.
Det har dock gått att köpa en limpa eller annat på Fiskaretorget på lördagarna.
Hasse Sturesson har en gång jobbat på Owes bageri men bestämde sig för att starta eget men i mindre skala.
- Tänkt var det väl att jag skulle baka ett par dagar i veckan och vara ledig resten. Men nu blir det mer.
Inflyttningen på Welux var för bara någon månad sedan. Den tidigare lokalen på Cederflychtsgatan räckte inte till.
- Jag hörde mig som sagt för på flera ställen innan det blev klart med Welux. Men jag får erkänna att jag vaknade mitt i natten alldeles kallsvettig och undrade vad jag gjort, säger Hasse Sturesson.
En ganska sliten verkstadsbyggnad där tidigare elmotorer testades skulle bli ett bageri.
- Men jag har fått hjälp av allt och alla. Miljö- och byggnadskontoret förklarade vad som var nödvändigt att åtgärda, Börje Andersson med inflyttningen och arbetsförmedlingen med att skaffa medhjälpare på ett bra sätt.
Medhjälparna kan bli 4-5 stycken och omsättningen skall öka till lika många miljoner
- Vi skållar och stenugnsbakar våra limpor. 97 procent av matbrödet är sockerfritt.
Vimmerby och Åtvidaberg är stora försäljningsplatser men inom kort kommer Westerviksbagarns bröd att finnas i åtminstone en matvarubutik i Västervik.
Expansionsmöjligheterna lokalmässigt på Welux är bra och i tur står att gör i ordning ett beredningsrum för semlor och tårtor.
Hittills bakas det enbart men det innebär ju att även bullar, wienerbröd och mazariner tillverkas.
Det tillverkas alltså inte några "dammsugare" (punschrullar) igen på området?
- De är ju rena konditoriprodukter, säger Hasse Sturesson. Men det är inte otroligt att de kommer i framtiden.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!