När det gäller julbord i år verkar det traditionella dominera, men kallare varor från havet tar mer plats. Därmed har julborden fått lite mer smalare och hälsosammare alternativ.
Även Stadshotellet har mer sill på julbordet idag.
Men att att använda sig av GI-recept som restaurangen gjorde för ett par år sedan på sitt julbord är inte aktuellt. Nu nöjer sig man med gamla gedigna lösningar och små ändringar från år till år.
- Jag är övertygad om att om man ska bjuda 200 personer på julbord så måste det bli 100 procent perfekt. Grunden ligger i att ha en röd tråd. Vi flippar inte ut i en massa oegenkännliga maträtter. Köttbullar ska smaka köttbullar. Nä någon måtta får det vara på galenskaperna.
Stadshotellets julbordsbokningar ökar jämfört med förra året. 3000 personer kommer att äta julbord i år. Anledningen till det är enligt Carlsson att restaurangen håller fast vid det traditionella julbordet. - Här vet de vad de får. Men du ser inga konstigheter i att servera ål och lutfisk? - Så länge det finns rökt ål att köpa så är det bättre att den konsumeras än att den slängs, menar Carlsson. För restaurangerna i stan utgör julbordsserveringarna en betydande del för verksamheten. Så är det för Stadshotellet också. - För oss är det tio procent av den årliga restauranginkomsten.