De öppnar nytt i centrala stan

Spansk plockmat, fler egna produkter och en himla massa ost. I december öppnar den tredje guldkantade verksamheten i centrala Västervik.

Expanderar. I december kommer Guldkant att få ytterligare en gren, nämligen en deli. Den ska ligga i lokalen där Hemslöjden tidigare låg.

Expanderar. I december kommer Guldkant att få ytterligare en gren, nämligen en deli. Den ska ligga i lokalen där Hemslöjden tidigare låg.

Foto: Elin Lönn

Västervik2016-10-12 18:15

Jonas Settlin och Henrik Arkåsen på Guldkant har letat länge efter en ny lokal. Allt eftersom restaurang Guldkant har växt har delikatessdelen i restaurangen krympt och de har letat efter en lokal i närheten av både restaurangen och hotellet som kan binda ihop verksamheterna. För några dagar sedan blev det klart att Hemslöjdens förra lokal gick till Guldkant.

– Det var 30 intressenter och vi är glada att fastighetsägaren valde oss, säger Jonas Settlin.

De siktar på att öppna Guldkant Deli i början av december. Maten ska man kunna ta med eller äta på plats och allt ska lagas på restaurang Guldkant. De som brukade handla på Ost och Deli, verksamheten som sedan flyttade in i restaurangen, kommer att känna igen sortimentet. Men en sak kommer att vara helt ny: plockmat.

– Vi ska servera pinchos och man ska kunna dricka alkohol till, säger Jonas Settlin.

Ambitionen är att ha en uteservering på gågatan till sommaren. Krögarna är väldigt nöjda med den nya lokalen, Jonas Settlin säger att alla som går på stan går förbi här.

– Bättre läge kan vi inte få.

I och med satsningen kommer också ny personal att behövas.

– Vi kommer att få rekrytera så det står härliga till, säger Jonas Settlin.

Henrik Arkåsen säger att personalen kommer få möjlighet att specialisera sig inom de tre olika verksamheterna och välja bland olika öppettider beroende på var i livet man är.

– Det handlar om att kunna erbjuda bra anställningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om