SE MER: Björn Ulvaeus visar runt på Slottsholmen.
LÄS MER: De ska jobba på nya Slottsholmen.
Maria Lindén blir kökschef och högst ansvarig för maten på den nya restaurangen. I dag är hon kökschef på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby, där hon har en viktig roll i att kombinera smak, upplevelse och tradition. Något som ligger helt i linje med tanken för den nya restaurangen.
– Det är en speciell sak att jobba hos oss eftersom man har varumärket Björn Ulvaeus hela tiden att ta hänsyn till, precis som man på Astrid Lindgrens värld har något bakom sig på ett helt annat sätt än vad man har på en vanlig restaurang, säger Stina Porsgaard, hotelldirektör på Stadshotellet som ska driva restaurangen på Slottsholmen.
Maria Lindén har tidigare bland annat arbetat på restaurang Guldkant i Västervik samt på flera krogar i Stockholm. Hon flyttade till kommunen för nio år sedan och är bosatt i Blackstad.
Nu blir hennes roll att tillsammans med matkreatören Stefan Ekengren på restaurang Hantverket i Stockholm ta fram ett matkoncept för Slottsholmen.
– Det känns jätteroligt att få vara delaktig i ett sådant här projekt redan från början, säger hon.
Hon får medhåll av Christopher Lundgren, som anställts som kock. Christopher är en Västervikskille som återvänt efter några år utomlands.
– Jag har jobbat på La Petite Maison i Dubai där jag har bott i två och ett halvt år, berättar han.
En ny souschef har också anställts. Det är Scott Sheldon, i dag köksmästare på Brygghuset Åbro i Vimmerby. Tidigare har han jobbat på Västerviks stadshotell samt på flera restauranger och hotell i Stockholm och Wales.