"Det har gått bättre än vi någonsin kunnat tro"

Etableringen mitt i Gertrudsvik i maj visade sig bli rena lyckokastet för restaurangföretaget Två Möjligheter i Västervik som nu växer så det knakar. För två veckor sedan anställdes en kökschef och nu söker man med ljus och lykta även efter ännu en kock.

Krögaren Mattias Andersson berättar att Två Möjligheters Lusthus i Västervik nu avser att gå tilbaka upp till den allra högsta kvalitetsnivån vad gäller a"la carte-rätterna. Foto: Ola Axman

Krögaren Mattias Andersson berättar att Två Möjligheters Lusthus i Västervik nu avser att gå tilbaka upp till den allra högsta kvalitetsnivån vad gäller a"la carte-rätterna. Foto: Ola Axman

Foto: Ola Axman

Västervik2011-09-03 00:00

- När vi bestämde oss för att bygga restaurangen Två Möjligheters Lusthus, mitt i parken i Gertrudsvikområdet, varnade vissa för att vi var alltför optimistiska.

- I efterhand har det visat sig att det gått bättre än vi någonsin kunnat tro, säger Mattias Andersson som driver företaget tillsammans med hustrun Marinette.

Företagets verksamhet vilar på tre ben. Familjen Andersson driver även herrgårdshotellet Gyllene Hästen i Gunnebo, tidigare brukets disponentbostad, samt en lunchrestaurang i Gunnebo där man lagar mat till personalen på både Gunnebo Bruk och Ankarsrum Industries AB.

- Rummen på Gyllene Hästen har varit fullbokade precis hela sommaren.

- När vi drev Två Möjligheter Mat & Vin på Strömsgatan i centrum hade vi tre anställda. Nu är det snart uppe i tio, säger en glad Mattias Andersson som för bara två veckor sedan anställde köksmästaren Andreas Johnsson.

Andreas är känd från flera större kocktävlingar i Östergötland och kommer senast från restaurangen på Åbro Bryggeri i Vimmerby.

- Andreas brinner liksom jag själv för det närproducerade, säger Mattias Andersson.

Lusthuset i Gertrudsvik har under sina första fyra månader gått bra, såväl vad gäller dagens lunch, kvällarnas a´ la carte och extrabeställningar typ bröllop och födelsedagar.

- Vi serverar dagligen hundra luncher till Sjöstadens skola. Många anställda på företag längs Allén äter här, liksom intillboende och många från Kriminalvården. Det blir drygt 300 luncher som företaget skickar ut varje dag.

En nyhet framöver blir att Två Möjligheters Lusthus kommer att satsa upp till sin tidigare nivå på a´la carte-rätter. Den höga nivå man fått flera internationella matpriser och erkännanden för.

- I en strävan att hålla ned priset har vi en tid uteslutit en del komponenter och smaker i rätterna. Samtidigt har vi dock känt att vi kunnat "göra det bättre".

- Nu satsar vi därför fullt ut igen och tar tillbaka alla de viktiga detaljerna. Visst blir a´ la carte-rätterna aningen dyrare, men samtidigt känner vi att vi fullt ut kan stå för det vi serverar, säger Mattias Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om