Cykelstölder är det brott som toppar listan, 268 stycken sådana brott anmäldes under det gångna året. Brottet smitning anmäldes 141 gånger och snatterier, som numera heter ringa stöld, anmäldes 139 gånger.
Skadegörelse och stölder är också relativt vanliga i statistiken. Den visar antalet anmälda brott under 2017, vilket inte nödvändigtvis är det totala antalet faktiska brott som begåtts.
Totalt anmäldes 5 046 brott under året. Det är en ökning, jämfört med året innan. Då anmäldes 4 664 brott.
Ökningen har hållit i sig i flera år, från 2014 har antalet anmälda brott gått upp. Vad det beror på är inte helt lätt att säga, säger kommunpolisen Lisa Koblanck som presenterade statistiken under en presskonferens under torsdagen.
– Det är nog inte så att vi har fler kriminella utan det kan bero på flera orsaker. Till viss del så är det nog så att fler väljer att anmäla brott, som förut inte hade gjort det, säger hon.
Ofredande mot kvinnor hamnar på femte plats i statistiken. 79 sådana brott anmäldes under 2017.
– Vi kan också se effekter av metoo-rörelsen som blev aktiv under året. Jag tror att anmälningarna av sådana brott har ökat under året och det visar sig i statistiken.
57 olaga hot mot kvinnor anmäldes också under året.
Men Lisa Koblanck säger att kommunen är en säker plats.
– Vi kommer aldrig att kunna komma ner på noll i statistiken. Men det är värt att säga att invånarna i kommunen känner sig trygga, det ser vi i undersökningar.
Hur många brott som klarades upp syns inte i statistiken.