På Fängelsets rastgård sveper varma aprilvindar. Ett ihärdigt knackande hörs när sten för sten lyfts ur ett stort hål i fängelsemuren för att ge barutrymme.
– Det kommer bli dubbelt så många sittplatser som förra året. Scenen ska flyttas för att ge plats åt fler bord och stolar. Här ute på gården blir det grill och bar. Nytt på menyn är crêpes eller snarare galettes, säger hotellets ägare Kenth Carlsson.
Mats Grundström, musiker och med lång erfarenhet som krögare, reder ut begreppen.
– Crêpes är gjorda på vanligt vetemjöl och galettes lagar man på bovetemjöl.
Galettes är mer matiga och serveras med olika kombinationer av ost, ägg, kött, fisk och grönsaker. Lite som en pizza, fast fräschare och nyttigare. Galetterna kommer att serveras på franskt vis med äppelcider från Normandie.
– Det var Mats som kom på idén att vi skulle ha galettes. Han är vår konsult när det gäller att utveckla en del av våra olika projekt. Han kommer, förutom det här med galetterna, ha hand om sommarsäsongens musikevenemang.
På frågan om vilken topping som är herrarnas favorit säger Mats ganska raskt att det är den klassiska med ost, skinka och ägg. Ägget steks tillsammans med galetten och gulan ska vara precis lagom lös. Kenth gillar rökt fisk eller kött på sin.
– Vi kommer ta hit en expert på galettes som ska lära upp personalen och vi ska förstås ha så mycket lokala råvaror som möjligt. Vi räknar med att öppna upp i början av maj, säger Mats.