Idag är det en liten flicka som hjälper till i köket. Hon skär sallad och gurka under stor koncentration, samtidigt som Fikreta Mustajbasič instruerar vid skärbrädan, nästan som en coach.
Hon pratar hela tiden, kommer med råd, tips och beröm. Hon stryker flickan ömt över ryggen utan att tänka på det, det verkar vara en van rörelse.
Kärleken till barnen går inte att ta miste på, det är därför hon älskar sitt jobb.
– Du vet, när man ser hur glada och stolta de blir när de får presentera maten de varit med och gjort för sina kompisar, det lyser om dem då och det är så fint att se, säger hon med ett brett leende.
En annan stor kärlek är mat. Hon utbildade sig till kock i Montenegro innan flytten gick till Sverige.
Den fristående Marte meo-förskolan Kullerbyttan firar 20 år i höst, man satte igång 2005. Året efter kom Fikreta hit, först på praktik och sedan blev hon kvar som fast anställd.
Under nästan hela den tiden har hennes mat fått rykte om sig att vara extra god. Både barn och föräldrar brukar säga det.
– Det är det så många som säger och vi håller med, säger Maria Markskog, som är en av två huvudmän för Kullerbyttan.
Fikreta lagar mat från olika kulturer. Hon har tagit svensk husmanskost till hjärtat, receptet på kalops kommer att finnas med i boken bland annat, men också mångas favoriträtt Pirijan. Det är en kycklingrätt där kycklingen kokas klar och buljongen som blir av koket hälls över ris som bakas i ugn.
– Jag plockar bort kycklingköttet från benen för barnens skull, det ska vara säkert att äta med.
Både Maria och Fikreta har funderat och vridit och vänt på tanken om en bok.
Ska man skriva en bok med recept och tips på hur man får med sig barnen in i köket, hur man skapar mat tillsammans, i det samspel som hela pedagogiken bygger på?
Svaret har till blivit: ja!
Så nu är det dags och i höst är tanken att boken ska vara klar. Den heter "Kullerbyttans kokbok - Matglädje med barnen i köket, på förskolan och hemma."
En fotograf har varit på plats, illustrationer är gjorda.
Maria och Fikreta har pratat ihop sig, valt ut recept och "översatt" Fikretas intuitiva matlagning till färdiga recept.
– Vi hoppas att den är klar till 20-årsjubileet, det är i alla fall målet, säger Maria Markskog.
Hur känns det för dig Fikreta, att det nu blir en bok och att du lagar så uppskattad mat?
– Det känns jättebra ... vad ska man säga. Det är fantastiskt fint!