I slutet av förra veckan beslutade Àgaren Niclas à hman att efter moget övervÀgande sÀlja företaget som startades 1959 av farfar Henry "Olle" à hman.
â Jag vill sitta stilla i bĂ„ten och inte uttala mig om det nu. Jag hĂ€nvisar till mĂ€klaren, kommenterar Niclas Ă hman kort och avstĂ„r frĂ„n att berĂ€tta om sin kĂ€nsla att slĂ€ppa familjeföretaget.
Att företaget Àr ute till försÀljning var Dagens VÀstervik först med att berÀtta.
Den vÀletablerade snabbmatsrestaurangen, pÄ Hallströmsgatan, ligger centralt intill resecentrum, dÀr mÄnga mÀnniskor passerar vid olika tider.
Företaget har tre-fyra heltidsanstÀllda och en ÄrsomsÀttning pÄ sex miljoner kronor.
Den mest vĂ€lkĂ€nda klassikern Ă€r en stadig rĂ€tt att stilla hungern med: "En grillad med hĂ€lften av varje och en halv âoeĂ€kâ. Den bestĂ„r av bĂ„de potatismos och pommes frites över en tjock grillkorv och ovanpĂ„ en klick rĂ€ksallad.
VÀsterviks egen superstjÀrna Björn Ulvaeus har i en stor intervju med VT berÀttat om sina minne frÄn à hmans. DÀr testades han och kunde fortfarande göra bestÀllningen pÄ gedigen VÀsterviksdialekt.
Eget mos, hemgjord glass och fÀrska rÄvaror vÀrnar man om.
MÀklaren Mikael Rehnman har uppdraget att hitta den rÀtte köparen.
â Det Ă€r inte brĂ„ttom. Att sĂ€lja ett företag brukar ta ett Ă„r. HĂ€r har vi satt en tvÄÄrs-horisont. Vi vill hitta nĂ„gon som kan bevara och driva det vidare. Det Ă€r inte sjĂ€lvklart att det blir en försĂ€ljning. Det mĂ„ste kĂ€nnas rĂ€tt, förklarar Rehnman.