Forsby räckte inte ända fram

Forsby gård i Västra Ed blev inte "Årets nötköttsföretag" för hela landet. Hederstiteln delades ut i går i samband med Köttriksdagen som hölls på Silja Serenade i Värtahamnen.

Final. Genom att utses till ”Årets nötköttsföretag i Kalmar län” deltog Kåre Svensson samt Per och Kicki Olsson på Forsby gård i Västra Ed i resonemanget kring samma titel för hela landet. Men priset gick till Närke, finalisterna från Forsby fick nöja sig med festen på Silja Serenade i Värtahamnen i går kväll.  ARKIVBILD: HANS BRANDIN

Final. Genom att utses till ”Årets nötköttsföretag i Kalmar län” deltog Kåre Svensson samt Per och Kicki Olsson på Forsby gård i Västra Ed i resonemanget kring samma titel för hela landet. Men priset gick till Närke, finalisterna från Forsby fick nöja sig med festen på Silja Serenade i Värtahamnen i går kväll. ARKIVBILD: HANS BRANDIN

Foto: Brandin Hans

Västervik2007-11-16 00:09
Genom att utses till "Årets nötköttsföretag i Kalmar län" var Kåre Svensson samt Per och Kicki Olsson på Forsby gård med i resonemanget kring samma titel för hela nationen. På Forsby gård finns 70 dikor och tre tjurar av raserna charolait, limousin och simmental. Varje ko ger en kalv i avkastning per år. Kalven går med kossan i ett halvår och föds upp med kons mjölk innan den skiljs från mamman.Utmärkelsen "Årets nötköttsföretag" delades ut för sjunde året i rad av LRF och Sveriges Nötköttsproducenter. Årets nötköttsföretag går till det företag som på ett föredömligt sätt kombinerar god djurhållning och en effektiv, marknadsanpassad produktion.Årets vinnare blev Torbjörn och Stefan Eriksson, Gymninge Gård i Vintrosa, Närke, som producerar nötkött inom kvalitetskonceptet "Naturbeteskött från Närke". Från att ha haft spannmålsodling på cirka 80 ha i början på 1990-talet har de idag omkring 200 dikor som med sina avkommor betar 300 ha naturbetesmarker. Målsättningen är att öka till 300 kalvningar per år. Naturbeteskött från Närke säljs dels via butik, dels till kommunens storhushåll.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om