Godaste maten från Västervik

Lovisa Pettersson kan se fram emot en treveckorspraktik i New York.

Foto: ANDERS LILJEGREN Efter examen från restaurangskolan i Västervik väntar tre veckors praktik på Ulrika´s i New York för Lovisa Pettersson. Det var förstapriset vid  tävlingen  på Operaterrassen i Stockholm i går för kockstuderande från hela landet.

Foto: ANDERS LILJEGREN Efter examen från restaurangskolan i Västervik väntar tre veckors praktik på Ulrika´s i New York för Lovisa Pettersson. Det var förstapriset vid tävlingen på Operaterrassen i Stockholm i går för kockstuderande från hela landet.

Foto: Fotograf saknas!

Västervik2005-04-26 00:25
Lovisa Pettersson från Hallingeberg går sista terminen på gymnasiets hotell- och restaurangprogram i Saluhallen i Västervik. I juni är det examen med frågan är om inte den stora segern togs redan i går.
På Operaterrassen i Stockholm gjorde tre finalister upp om det prestigefyllda Västerbottensoststipendiet. I den stora juryn ingick bland andra självaste Werner Vögeli.

Västerbottenslax med tomatsmör blev ett vinnande recept. Och det blev Lovisa Pettersson som vann.
- Jag har komponerat rätten själv och den senaste tiden har jag lagat rätten ett 15-tal gånger med råd av bland andra min lärare Mikael And.
- Lite nervös var jag kanske när tävlingen började men nu är jag bara jätteglad.
Det finns mycket att vara glad över. Förstapriset består nämligen i en treveckorspraktik hos Ulrika Bengtsson på hennes välkända krog Ulrika´s i New York. Andrapristagaren får trösta sig med praktik på Operakällaren i Stockholm.

Från början gick inbjudan ut till samtliga 148 gymnasieskolor som har restaurangutbildning. Till finalomgången återstod 55 bidrag som noggrant granskades varefter 15 potentiella vinnare återstod. Av dessa valdes slutligen tre bidrag ut och för ett av dem stod Lovisa Pettersson från Västervik.
- Jag tycker jättemycket om lax, kommenterade en lycklig Lovisa Pettersson.
Förmodligen inte enbart för att stoppa i magen utan även för att laxen är ett bra "arbetsmaterial".

Västerbottenslax med tomatsmör är enligt Lovisa pestoöverbakad lax med Västerbottensost i potatispurén, allt smaksatt med gräddfil och tomatsmörsås.

Hur skall måndagskvällen förlöpa?
- På något sätt skall vi väl fira, sa Lovisa.
Med i Stockholm var förutom läraren Mikael And även bland andra Restaurangskolans bas Bosse Andersson som var minst lika glad över segern.
- Det hittills största som hänt skolan.
En riktig fjäder i hatten blev det för Restaurangskolan i Västervik på måndagen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om