– Ambitionen är att ha öppet året om, säger Tobias Fiebig som är en av ägarna till restaurangen.
Tillsammans med Andreas Andersson och Christoffer Jönsson driver han flera verksamheter. Förutom golfrestaurangen ute på Ekhagen driver de även Kingpin vid simhallen, restaurang Fabriken vid infartsrondellen och sedan någon månad tillbaka gokarten på Welux. Vid Ekhagen kommer man framöver satsa på att bli en kvarterskrog med italiensk inriktning åt bistrohållet kvällstid, samtidigt som man behåller lunchkonceptet.
– Vi har redan smygstartat lite i sommar och haft en del kvällar öppet. Framöver blir det pizza, färsk pasta samt olika ostar och skinkor.
Nyinriktningen på Golfresturangen grundar sig i det växande antalet bostäder ute vid Ekhagen.
Inriktning mot en italiensk bistro finns väl redan i Västervik, hur kommer sig den här nischen?
– Det finns i Västervik, det är populärt just nu. Men vi slåss inte om de gäster som befinner sig i stan. Tanken är att man ska kunna komma ut hit med familjen och inte känna att man behöver betala 300 spänn för en varmrätt.
Ni har många järn i elden, hur kommer Golfrestaurangens nya inriktning påverka övriga verksamheter?
– De olika verksamheterna är säsongsbetonade på olika sätt. Bowlingen håller exempelvis stängt nu några månader på sommaren. På hösten och vintern följer mycket catering och julbord. Vi ser det som en möjlighet att personalen kan få gå emellan verksamheterna utefter var det är mest behov.