Så säger Magnus Johansson. Han bor utanför Trollhättan och är ordförande i en ekonomisk förening som heter Vindkraftens Vänner. Det är en mycket liten förening med fyra medlemmar, samtliga delägare i ett vindkraftverk som sattes upp 2004.
Intill finns ytterligare ett verk av samma typ. Det sattes upp 1996. Det köptes in begagnat från Danmark, där det skulle bytas ut mot ett större.
Verket är litet, med dagens mått mätt, bara drygt 30 meter högt.
Det sistnämnda verket tillhör Lunden ekonomisk förening med 300 medlemmar, tillika delägare i vindkraftverket.
Från Magnus Johanssons sovrumsfönster är det 250 meter till det närmaste vindkraftverket. Det är så nära som man får bo, när det gäller ett verk av den storleken.
Mellan huset och vindkraftverket går en grusväg. Enligt Magnus Johansson låter det mer när någon cyklar förbi på grusvägen än från vindkraftverken.
- Och det är ju inte så många som klagar på att det låter när man cyklar på en grusväg, tillägger han.
När det blåser ordentligt hör man inte vindkraftverken, för då maskeras ljudet från dem av ljudet från blåsten.
Blåser det lite lagom kan man däremot höra ett lätt svischande ljud från vingarna.
Moderna vindkraftverk stoppas automatiskt om det blir besvärande skuggning eller solreflexer.
Magnus Johansson märker av skuggor från sitt vindkraftverk under två veckor vår och höst, men han har löst problemet genom att sätta in en mörkläggningsgardin i sovrummet.
Att det är något som ofta snurrar i synfältet är inget som han retar sig på.
- Nej. Om det blåser, så svajar det i träden också. På något sätt är det ju naturligt att saker rör på sig när det blåser.
Varför är vindkraft bra?
- Man pratar om närproducerat i alla sammanhang, och vindkraft är ett av de få energislag som man kan sätta upp nästan överallt i Sverige.