Under onsdagen pågick Gastro Nord, norra Europas största matmässa. Ett av inslagen under mässan var tävlingen Burger battle, en tävling som korar Sveriges bästa burgarrecept. Västerviksbördige Marcus Jonsson, till vardags kökschef på Gripsholms värdshus i Mariefred, var en av deltagarna.
Hur kommer det sig att du är med?
– En fredagseftermiddag i köket på jobbet kollade jag Instagram, och någon hade taggat en hamburgare med "Burgerbattlesweden". Då gjorde jag likadant.
Tävlingsledningen gillade Marcus Jonssons bild, vilket tog honom hela vägen till finalomgången på mässan.I semifinalen tog det dock stopp – och Marcus Jonsson får nöja sig med att vara en av de sju bästa i Sverige.
– Jag tror att det berodde på att köttet var lite understekt, säger han.
Det var första gången Marcus deltog i den här typen av tävling.
Fick du mersmak för att tävla i mat?
– Nej, jag har för dåliga nerver...
"Burger battle" arrangerades av Korvbrödsbagarn.