För någon vecka sedan tog man bort det överbyggda skyddet för taket, nu klarar sig byggnaden själv när det kommer till nederbörd. Vissa våningar har plast för fasaden för att skydda invändigt mot väta. Man ska snart börja montera plåttaket och solcellerna på södersidan.
Det berättar Mats Schöldqvist när vi träffar på byggkontoret vägg i vägg med bygget. Mats är produktionschef på Skanska och den som ansvarar för ombyggnationen.
– Det har gått bra. Det bjuder ju på vissa utmaningar, det är trångt här på gatan och vi måste anpassa oss till det men det är inga problem, det kräver bara mer planering. Det ska bli skönt när vi kan åka in på området, istället för att lasta ur och lyfta in allting.
Logistik ja...Det är trångt på Kvarngatan och det gör transporterna svårare och de kräver mer planering. På samma sätt är det med material, både det som ska fraktas bort när man river, och det nya som ska in i huset.
– Det är ett pussel att lägga. Vi kan inte ha något riktigt upplag här, vi har depåer på andra ställen där vi får hämta allt vi behöver.
Vi drar på oss skyddsutrustning och går mot bygghissen.
– Hur är du med höjder? frågar Mats.
Hissen skramlar på uppåt i bra fart, den vänder tillbaka så fort vi kommit ur, den är populär. Det jobbar mellan 20 och 25 personer här, snart kommer man vara fler när mer jobb inomhus drar igång.
Vi har stannat på taket. En granne passar på att fråga om man verkligen får bygga ventilationstrummorna så nära hans fönster och ja, det får man, berättar Mats.
– Överlag har det inte varit så mycket klagomål. Det är ju nära folks lägenheter som vi jobbar, det är klart att det märks, det hörs ju när vi river. Men vi har ju bygglov för allt.
Han visar på taket.
– Vi har börjat uppifrån och jobbar oss nedåt. Det har ju med vädersäkringen att göra. Nu river man på första våningen och i källaren och vi har börjat bygga innerväggar på fjärde planet.
Hela huset har man "blåst ut". Nu börjar man få ytterväggar igen men innan har bara stommen varit kvar.
– Då slipper man riva allt och det är billigare att behålla än att riva, säger Mats.
Man har fått förstärka på vissa ställen för att huset ska klara nya krav när det kommer till vad huset ska tåla. Man har lagt järn i bjälklaget och förstärkt med kolfiber för att öka hållbarheten.
Takhöjden kommer inte bli standard, 270 centimeter, på så många ställen.
– Det är ventilation och annat som ska rymmas i innertaket nu för tiden, så det kommer bli lägre än så. Vi måste förhålla oss till de stommar vi har.
På fjärde planet visar han hur man byggt ett nytt hisschakt, den gamla är igensatt, det är det gamla trapphuset med. Här finns väggar till kontor och toaletter. Mats visar var matsal, kök och stora konferensrum ska ligga.
– Om någon dag börjar vi flytspackla på plan 3 och så fortsätter det.
Allt som allt handlar det om fyra plan plus källare som nu helt görs om. Varje plan är på 400 kvadratmeter.
Huset kommer att se helt annorlunda ut inuti men ändringar blir det även utvändigt. Fasaden kommer att få burspråk som sticker ut 80 centimeter, det fanns inte förut, där blir det liggande träpanel. Man kommer även putsa fasaden i en ljus färg.
Fönstren på bottenvåningen ska bytas och få en högre skyddsklass, det är lite mer att tänka på när man bygger för bank och försäkringsbolag. Säkerheten ska vara högre på många delar, berättar Mats. Reservaggregat för strömförsörjning kommer bland annat att finnas när allt är klart.
– Det ska vara helt klart i april nästa år, det kommer att gå bra.