VÄran Krog-paret har flyttat ut till Skeppsbrokajen

I januari sÄlde de krogverksamheten pÄ Fiskaretorget. Nu har de startat verksamhet vid Skeppsbrokajen i VÀstervik. "Det hela började egentligen förra sommaren".

Lisa Granat jobbar i luckan och Magnus Holmbom dÀr bakom.

Lisa Granat jobbar i luckan och Magnus Holmbom dÀr bakom.

Foto: Robert Preusse

VĂ€stervik2021-07-02 11:47

Det berÀttar Magnus Holmbom, som tillsammans med sin fru, Malin Holmbom, driver den nya restaurangverksamheten nere vid SkÀrgÄrdsterminalen. DÄ hade paret ett samarbete med rederiet som sköter skÀrgÄrdstrafiken, kring servering av mat och dryck pÄ bÄtarna.

– Det var ett samarbete vi ville fortsĂ€tta med Ă€ven efter VĂ„ran Krog, sĂ€ger Magnus.

Inför sommaren 2021 gjorde dock den rÄdande pandemilagen att rederiet valde att bortprioritera servering pÄ skÀrgÄrdsbÄtarna. DÄ den röda boden, som sÄlt biljetter för bÄtfÀrder ut i Tjust skÀrgÄrd, stod tom valde Magnus och Malin att sÀtta den tilltÀnkta bÄtserveringen i hamnen istÀllet.

Renovering av boden skedde under juni och i juli har man nu öppnat upp. Även om de lĂ€ttade restriktionerna möjliggör för paret att Ă„terigen sköta serveringen för rederiet vĂ€ljer man att ha öppet för servering Ă€ven pĂ„ land.

Även om Magnus och Malin stĂ„r bakom SkĂ€rgĂ„rdsterminalen sĂ„ Ă€r det inte de som kommer att stĂ„ i serveringsluckan. Magnus jobbar som skeppare i skĂ€rgĂ„rdstrafiken och Malin heltid inom vĂ„rden. Paret sköter alltsĂ„ mest det administrativa, för sjĂ€lva dagsarbetet har man anstĂ€llt fem sĂ€songsjobbare. 

Det Ă€r flera restauranger som har liknande nisch som er, med enklare mat om sommaren. Hur ser ni pĂ„ konkurrensen? 

– Vi Ă€r nog de enda som har Strömmingsmacka pĂ„ menyn. Sen Ă€r menyn alltid förĂ€nderlig, vi ser första Ă„ret som ett testĂ„r, sĂ€ger Magnus.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!