Här följdes inte livsmedelsrutinerna

När en livsmedelsinspektör från Västerviks kommun gjorde en oanmäld inspektion på Tjustgården i början av mars upptäckte man en avvikelse i mathanteringen.

Äldreboende. Vid en inspektion hade personal på Tjustgården dålig koll på rutiner för temperaturkontroller.

Äldreboende. Vid en inspektion hade personal på Tjustgården dålig koll på rutiner för temperaturkontroller.

Foto: Ilkka Ranta

Västervik2017-03-20 21:15

Avvikelsen rörde temperaturen på kylvaror som mottas till två av avdelningarna på boendet. Nu görs inga temperaturkontroller och livsmedelsinspektören skriver i sin rapport att det då finns risk för att kylvaror ska vara dåliga och att det då inte upptäcks.

På en av avdelningarna visste inte personalen om det finns rutiner för temperaturgränser.

Tjustgården har ingen speciell kostpersonal på plats utan där är det den vanliga personalen som hanterar maten. Områdeschefen Kicki Johansson säger att temperaturmätningar ska göras en gång i veckan och att det finns skriftliga rutiner för det. Varför rutinerna inte följts kan hon inte svara på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om