Det ställs höga krav för att nå upp till kriterierna från miljöcertifieringen Svanen. Det är Black Rock Grill på Stadshotellet som har klarat den hårda svanenrevisionen.
– Hela vår verksamhet, inkluderat hotell, konferens och restaurang, är nu Svanenmärkt och det är vi väldigt glada för, säger hotelldirektör Stina Porsgaard.
Ett av kraven i restaurangverksamheten är att en andel av råvarorna ska vara ekologiska.
– Vi satsar mycket på att köpa bland annat ekologisk mjölk eftersom det går åt mycket av den varan i matlagningen, säger kökschef Peter Gustafsson.
Men det är inte helt problemfritt. Ibland kan inte leverantörerna leverera den mängd mjölk som behövs.
– Eftersom det är viktigt med ekologiskt för oss så jobbar vi också mot leverantörerna och försöker påverka dem att hålla ett ekologiskt sortiment, säger Stina Porsgaard.
Andra varor som restaurangen förnyat är kaffe och vin.
– Nu har vi ett stort sortiment av ekologiskt vin, bara för några år sedan var det svårt att hitta bra ekologiska viner, säger restaurangchef Caroline Kaaling.