Har smörgåstårtan en framtid?

...Henrik Kärneroth, Västerviks delikatesser, som skapar smörgåstårtor, såser och dressingar till butiker i hela Kalmar län och lite till.

Foto: Brandin Hans

Västervik2010-02-04 00:00
- Självklart, smörgåstårta är en klassiker som har framtiden för sig. Efterfrågan går visserligen lite grann i vågor, men det finns en stadig bas hela tiden. Just nu, efter alla helger, är det lågsäsong ändå har efterfrågan varit mycket över förväntan. Men till våren tar det fart igen och sedan blir det skolavslutningar och andra festligheter.Hur kom du på idén?
- Jag jobbade tidigare på ett företag som hyrde fiskdisken på Coop Extra i Västervik. När det företaget gick i konkurs började jag tillverka såser och dressingar. Men det störst åtgång på sommaren så jag behövde en produkt som går året runt också.
Hur säljer du dina produkter?
- Jag är avtalsleverantör för Coop Sverige och levererar i samarbete med Exotic Catering i Västervik, där jag också hyr in mig i köket. Mina smörgåstårtor, såser och dressingar säljs över hela Kalmar län och en bit in i Jönköpings län. Vad har du för bakgrund?
- Först arbetade jag på Överums hotell och Hjortenbaden hos Inga-Lill Uhrefalk, sedan var jag kock på Farmen Skärgården i TV4 och Vildmarkshotellet i Kolmården innan jag fick anställning på företaget som hyrde fiskdisken på Coop i Västervik.
Hallå där...
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om