Hur gör du för att minska matsvinnet?

Det är inte bara i butikerna som matsvinnet pågår. I varje hushåll slängs flera hundra kilo mat varje år. VT har gett sig ut för att fråga vad man kan göra för att tillvarata sina livsmedel och undvika att slänga tjänlig mat i onödan.

Berit Sjödin

Berit Sjödin

Foto: Tove Hjertqvist

Västervik2010-07-29 00:00
Zora Sjöholm från Linköping- Jag försöker att använda upp mina matvaror så gott det går genom att använda mitt lukt- och smaksinne i stället för att titta på utgångsdatum. Ett tips till butikerna skulle vara att skänka mat till hemlösa i stället för att slänga det i sopptunnan. Gitten Nilsson från Söderköping- Det viktigaste man ska tänka på är att inte handla mer än man äter upp. Handla hellre lite i taget än massor som inte går åt och måste slängas. Om man har för mycket mjölk kan man frysa eller använda när man bakar bröd. Berit Sjödin från Norrköping - Jag har lärt mig med åren att handla rätt mängd för antalet personer som bor hemma, så jag slänger inte mycket nu för tiden. När mina barn bodde hemma så brukade jag alltid göra tjockpannkakor när jag märkte att mjölken behövde gå åt och så åt vi resterna dagen efter.
Folkets röst
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om