I höstas sprack förhållandet. Mia och hennes sambo gick skilda vägar. Tillsammans har de ett barn.
För Mia blev skilsmässan tuff. Hon hade inget jobb, var gravid och beroende av socialbidrag.
Hon flyttade hem till sin pappa och hans sambo, som hon trodde tillfälligt. Nu fyra månader senare bor hon kvar.
- Lägenheten är en tvåa på ungefär 60 kvadratmeter. Där bor vi, tre vuxna personer och en hund. Jag bor i vardagsrummet. Det blir inget privatliv, och det är svårt att ha mitt barn där. Jag skulle vilja att vi kunde ha tid tillsammans för oss själva.
Hon och ex-sambon har delad vårdnad. Som tur är förhållandet till ex-sambon gott. Han är förstående och har tills vidare större delen av vårdnaden, medan Mia försöker får en egen bostad. Samtidigt som Mia tycker att det känns tungt som mamma att inte kunna tillbringa mer tid med sin son på grund av att hon inte har någon egen bostad.
Mia vände sig till kommunens försörjningsenhet i höstas. Där höll man med om att hon borde ha en egen bostad, och uppmanade henne att söka bostad hos kommunala Bostadsbolaget.
Där fick hon beskedet att bolaget ville att försörjningsenheten skulle stå för hyreskontraktet. När Mia ringde till enheten fick hon beskedet att det inte var nödvändigt, hon borde kunna få kontrakt ändå.
Efter några telefonsamtal där hon inte kom till någon klarhet grep pappan in, och ringde till försörjningsenheten i december.
- Där lovade en kvinna att ta kontakt med Bostadsbolaget så att de redde ut vad som gällde, säger pappan.
Pappan har ringt ytterligare några gånger utan att få besked. Det har varit tyst både från försörjningsenheten och Bostadsbolaget.
När VT ringer upp Bostadsbolagets vd Sven-Åke Lindberg berättar han att bolaget gör en prövning från fall till fall vilken förmåga hyresgästen bedöms ha att betala sin hyra. Är det frågetecken ställer bolaget krav från de sociala myndigheterna på garantier.
Sedan några år tillbaka gäller en ny lag för allmännyttiga bostadsbolag som betyder att de ska agera affärsmässigt.
- Jag tycker ändå att vi tar ett samhällsansvar, men det sociala ansvaret måste ändå ligga hos en social myndighet, säger Sven-Åke Lindberg.
Elisabeth Johansson, chef på försörjningsenheten, berättar att den inte med automatik tecknar kontrakt för den som har socialbidrag. Det sker i vissa fall där det inte går att lösa på annat sätt.
Under tiden hoppas Mia på en lösning.
- Jag har inte blivit ovänligt bemött av någon. Däremot är det svårt att argumentera emot när alla kommer med helt olika versioner av vad det är som gäller.