"Jag kan inte kommentera kritiken"

Jonas Settlin, en av entreprenörerna, som vill ta över restaurangskolan tycker att det är svårt att kommentera krögarnas kritik, men säger att en förutsättning för att driva skolan är att det sker i tajt samarbete med näringen.

Västervik2008-02-09 00:05
-Jag har inte sett branschrådets skrivelse än, säger Jonas Settlin.Rent generellt tycker han att uppståndelsen om förfrågan att få ta över skolan väckt för mycket uppståndelse.-Vi har än så länge bara vänt oss till kommunstyrelsen och gjort en förfrågan om det överhuvudtaget är möjligt att ta över skolan.Han säger att han förstår om intresseanmälan kan väcka oro. Den inlämnade texten till kommunstyrelsen är kort och lämnar många frågor obesvarade. Samtidigt menar han att det är naturligt när en privat intressent tar över. Det första man gör är inte att berätta för konkurrenter om sina planer.-Är det så att kommunen säger nej, kanske vi vill ta våra planer någon annanstans.Ni känner ju till hur diskussionerna gått om hotell- och restaurangutbildningen och de restriktioner som finns för att skolan inte ska konkurrera med lokala företag. Har ni diskuterat var gränserna ska gå?-Självklart. En förutsättning för att driva restaurangskolan är att vi kan göra det i tajt samarbete med den lokala näringen.Han tycker också att om man tittar på hur det ser ut i resten av landet så drivs de mest framgångsrika restaurangskolorna i privat regi.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om