Jämn final i kockduellen

Det blev Jesper Thörnlöf och Christian Karlsson som till slut knep segern i en mycket jämn final på kocktävlingen under matmässan "Galet Gott" på Kulbacken i Västervik.

De två lagen som gjorde upp om segern i finalen: Titti Wirenfelt och Charlotte Axmon samt Jesper Thörnlöf och Christian Karlsson.Foto: Jonas Settlin

De två lagen som gjorde upp om segern i finalen: Titti Wirenfelt och Charlotte Axmon samt Jesper Thörnlöf och Christian Karlsson.Foto: Jonas Settlin

Foto: Jonas Settlin

Västervik2011-04-26 00:00

Under mässans sista dag, söndagen, var det final i tävlingen Västerviks Mästerkock 2011.

Sammanlagt var det tolv lag som gjorde upp om segern. De två bästa möttes i en rafflande final, där de hade 25 minuter på sig att laga sitt tävlingsbidrag.

Rätterna bedömdes av en professionell jury, som betygsatte dem efter smak, utseende och hygien.

Enligt arrangören Jonas Settlin var det svårt för domarna att särskilja de båda lagen i finalen, men till slut blev det ändå Jesper Thörnlöf och Christian Karlsson som tog hem den åtråvärda titeln.

Som god tvåa kom Titti Wirenfelt och Charlotte Axmon.

Det vinnande receptet i tävlingen Västerviks Mästerkock 2011 var teriyakimarinerad kyckling med somrig primörsallad samt gräslöks- och limeyoghurt.

Receptet ser du här intill.

Vinnarrätten

Den vinnande rätten i tävlingen Västerviks Mästerkock 2011 var teriyakimarinerad kyckling med somrig primörsallad samt gräslöks- och limeyoghurt. Receptet är för fyra personer.

Fyra kycklingbröst

Två deciliter teriyakimarinad

Sallad:

300 gram kokt potatis, klyftad

1 röd paprika

1 gul paprika

1 rödlök, tunt skivad

1 ask sockerärtor

1 knippe grön sparris, skalad

1 blomkålshuvud, i små buketter

1 dl kapris

1/2 dl kallpressad olivolja

4 msk vitvinsvinäger

Sås:

1 dl crème fraiche

2 dl yoghurt

1 knippe gräslök, finhackad

1 lime, saften

4 msk teriyakimarinad

salt & peppar

Gör så här:
Marinera spetten i 1 dl teriyakimarinad i cirka tio min. Grilla på medelhög värme cirka fem minuter på varje sida. Låt kycklingen vila några minuter innan servering. Salta och peppra.

Grilla paprikorna hela tills de blir brända. Tvätta och ta bort det brända skalet på paprikorna. Dela i mindre bitar.

Blanda alla ingredienser till salladen. Smaka av med salt och peppar.

Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt, pappar och teriyakimarinad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om