SkÀlet till att man flyttar Àr att lokalerna inte hÄller mÄttet. I dag Àr lokalerna godkÀnda för tillagning av delins sortiment av sallader, bowls och sushi. DÀremot finns inte ventilation pÄ plats som skulle möjliggöra annan matlagning. Att bygga om skulle bli dyrt.
â Lokalerna har ju tidigare anvĂ€nts av en hemslöjdsbutik och en guldbutik, sĂ€ger Jonas Settlin, delĂ€gare i Guldkant.
Fredag den 18 oktober blir sista gÄngen som matstÀllet hÄller öppet innan man tömmer lokalerna. Settlin Àr noggrann med att sÀga att delin inte lÀgger ner. Han nÀmner hur den startade lÀngre upp pÄ Storgatan för att sedan bli en del av nyöppnade Guldkant pÄ Grönsakstorget. 2016 flyttade Delin till Storgatan igen, och lokalerna utökades nÀr grannlokalerna som i hörnet Storgatan-Bredgatan blev lediga. Nu flyttar man tillbaka och blir en del av Guldkants verksamhet pÄ Grönsakstorget.
â Man kommer att kĂ€nna igen bĂ„de personal och sortiment.
Ett undantag Àr sushin. Den flyttar till Guldkants flytande restaurang Rosa himmel vid Pampas marina. MÄnga tÀnker pÄ Rosa himmel som en sommarrestaurang, men den kommer att ha öppet vid tillfÀllen under vinterhalvÄret. Och i maj kommer det att bli sushi sex dagar i veckan igen lovar Jonas Settlin.
Tanken Àr att delin ska bli en verksamhet i egna lokaler sÄ smÄningom.
â Vi följer vad som hĂ€nder. RĂ€tt som det Ă€r sĂ„ dyker det upp ett tillfĂ€lle. Sista kapitlet för delin Ă€r inte skrivet, sĂ€ger Settlin.