Innan politikerna fattade beslutet gjorde man en rundvandring i byggnaden.
- Man såg hur hårt de senaste vintrarna har gått åt byggnaden, säger Ingvar Ahlström (M), miljö- och byggnadsnämndens ordförande.
En enig nämnd tog sedan beslutet att godkänna rivningen.
Byggnaden, som egentligen är tre sammanbyggda byggnader, innehåller visserligen en rad intressanta detaljer som kunde varit värda att spara för framtiden. Ingvar Ahlström nämner själv den allra äldsta delen av byggnaden. Det gamla elektricitetsverket från början av 1900-talet:
- Men det är inte ekonomiskt försvarbart att bevara byggnaden, samtidigt har vi fått uppgifter om att det finns liknande byggnader på andra håll i landet.
Ett tillägg valde politikerna att göra till rivningslovet. Man vill att rivningen ska göras på ett miljömässigt sätt där man försöker återvinna så mycket som möjligt av det som kan återanvändas.
När kan rivningen sätta igång?
Tjust Fastigheters vd Sven-Åke Lindberg vill inte säga någon tidpunkt.
- Först måste vi sätta oss in i detaljerna i rivningslovet, därefter får vi göra en upphandling. Det brukar ta 1,5 - 2 månader.
Skulle allt löpa på, talar det för en rivning i höst.
Vad ska hända sedan?
- Det finns några intressenter till fastigheten, men mer än så kan jag inte säga, säger Sven-Åke Lindberg.
En sak är dock klart. Kommunen själv, eller det helägda dotterbolaget Bostadsbolaget, är inte en av dem.
- I det här fallet har vi sagt att vi vill ha en intressent utifrån, säger Sven-Åke Lindberg.
Bostadsbolaget är för närvarande upptaget med ett annat stort projekt - att bygga trygghetsboende i anslutning till Rosavilla i Västervik. Äldreboendet skulle byggas på med ytterligare två våningar med lägenheter för hushåll där åtminstone en av medlemmarna är 70-plus.